rudolf200x200Van Verhalen...

Eens in de twee weken reed een grote bus het kleine Zeeuwse dorpje binnen waar ik opgroeide. Aan de buitenkant van de bus kon je het niet meteen zien, maar binnenin die bus... bestonden hele werelden! Boeken én boeken vol verhalen én verhalen. Of het nu vroor, regende of zo warm was dat de mussen van de hitte van het dak vielen: ik ging naar de Bibliobus.

... naar Optredens ...

Daar stond ik dan. Met knikkende knieën en klotsende oksels. De PABO afgerond en nu een proefles geven voor mijn eerste baan. Achterin de klas zaten de twee directeuren met pen en papier in de aanslag.

Ik keek de klas rond. En toen begon ik een verhaal te vertellen. Langzaam zag ik de kinderen ontspannen en langzaam zakte mijn eigen nerveusiteit. Met open ogen en monden gingen ze mee in het verhaal.

kerst2018300x300

2000 Kinderen genieten van Nieuwe Kerstverhalen (dec 2018)

Langzaam laten we de sneeuwvlokken door de lucht naar beneden dwarrelen, en begin ik met het kerstverhaal voor de kleuters.

Voor zo'n 2000 leerlingen op zo'n 15 basisscholen mocht ik deze kerst een kerst/winterverhaal vertellen. Inmiddels doe ik dit zo'n 5 jaar en elk jaar werk ik met twee nieuwe kerstverhalen. Meestal komen die uit de vertelde traditie of zijn het bewerkingen van verhalen die anderen geschreven hebben. Dit jaar maakte ik ze zelf, en dat sloeg aan.

"Is hier ook een boek van? Nee? Ah... Wil je hier alsjeblieft een boek van maken?".

 

Reacties op Training 'Word Meesterverteller' (okt 2018)

In Almere gaf ik een training van vier avonden in het vertellen van verhalen aan leerkrachten. Dit waren hun reacties na afloop van de vierde bijeenkomst.

Reacties Word Meesterverteller 2018

 

Introduction to Storytelling: International Workshop in Moscow, Russia (aug 2018)

In Moskou, Rusland, gaf ik een workshop 'Introduction to Storytelling' in het Engels aan zo'n 50 Russen.

exercises300gepassioneerd lesgeven300uitleg300

 

 

Ze hangen aan je lippen, Almere Deze Week (mei 2018)

In Almere treed ik op op veel basisscholen door de hele stad, dit artikel verscheen in de plaatselijke krant.

almeredezeweek29052018groot

 

 

Ga naar boven